Als je geïnteresseerd bent in een baan als serveerster of kelner, dan verwacht de restaurantmanager een goed opgesteld cv restaurant.
Houd wel vijf belangrijke sleutelwoorden in gedachten. Het benoemen van deze vijf onderwerpen in je cv restaurant geeft managers meer inzicht over jouw ervaring en betrokkenheid. Dit kan managers over de drempel helpen om de juiste kandidaat te kiezen. Onderscheid je van andere kandidaten door de volgende sleutelwoorden in je cv restaurant te omschrijven.
TOON JE KWALITEITEN
Als serveerster of kelner ben je schakel tussen de keuken en de klant. Als een biefstuk er onvoldoende doorbakken uitziet of als het gepresenteerde bord er rommelig uitziet, ben jij de laatste persoon die het ziet voordat het bij de gast op tafel komt. Je baan is niet alleen het afleveren van eten en drinken, maar indien nodig ook het op het laatste moment aanpassen en verbeteren van de kwaliteit van het aangeboden gerecht. Geef in jouw cv restaurant duidelijk aan dat je je verantwoordelijkheid serieus neemt.
TEVREDENHEID VAN DE KLANT
Een ontevreden klant is niet alleen voor de eigenaar van het restaurant een probleem. Jij zal er alles aan doen om klachten van klanten te voorkomen en indien die klachten zich desondanks toch voordoen, neem jij deze ter harte en los jij dat op een diplomatieke manier op. Leg in jouw cv restaurant uit, dat jij het succes van het restaurant net zo serieus neemt als de manager zelf en dat jij bereidt bent om een extra stapje te zetten om gasten een goed gevoel te geven.
PROBLEEMOPLOSSING
Het restaurantbedrijf is complex en in de avonduren ligt de werkdruk hoog. Er zijn dan ook tientallen dingen die mis kunnen gaan. Dit gebeurt zelfs in de beste restaurants met zeer professioneel personeel. De meest waardevolle werknemers zijn diegenen die snel weten te handelen om problemen op te lossen. Als op een drukke zaterdag de oven in de keuken het begeeft, een populair gerecht niet meer voorradig is, een bestelde maaltijd op zich laat wachten of een bestelling verkeerd is begrepen, zijn degenen die rustig blijven en hard werken om problemen op te lossen de beste medewerkers. Zwakke werknemers zijn degenen die in paniek raken, dwaze beslissingen nemen of helemaal niet handelen. Maak in jouw cv restaurant duidelijk dat je werkgever weet in welke categorie jij jezelf plaatst.
DE KOSTEN VAN DE GERECHTEN
Ervaren medewerkers weten hoe ze de kosten voor hun werkgever laag kunnen houden door overbodig afval te beperken en onjuiste bestellingen tot nul te reduceren. Licht in jouw cv restaurant toe, dat je het grote beeld erkent en begrijpt hoe het restaurantbedrijf werkt en dat je er alles aan doet om te voorkomen dat er onnodige verliezen worden geleden.
HET AANBEVELEN VAN DRANKEN EN GERECHTEN
Naast het meehelpen om kosten te besparen moet je ook oog hebben voor het verhogen van de inkomsten van jouw werkgever. Serveersters en kelners kunnen dit doen door op een sympathieke wijze menu suggesties aan klanten te geven. Als jij bereidt bent om niet alleen als serveerster of kelner te fungeren, maar ook jouw commerciële talent laat blijken, dan zal de werkgever dit zeer waarderen. Maak ook dit duidelijk in je cv restaurant.
CV RESTAURANT
Je hebt een perfect cv restaurant nodig om je te onderscheiden en een plekje in het restaurantwezen te vinden. Profiteer van LiveCareer om in een paar snelle en gemakkelijke stappen een cv te maken. Zorg ervoor dat je informatie professioneel overkomt en laat je vaardigheden duidelijk naar voren komen.